Kald start!

Det ble en kald start på det nye året :-/

kald start

Ja og kulda holdt seg ikke bare utendørs :-( Den kom også inn i huset.

Vi hadde en stor ovn på vegen i stua som ga så mye varme at den enkelt og greit varmet opp hele første etasjen på egen hånd.

Men så bestemte jo den seg for å slutte å varme her en natt. Så når vi stod opp på morgenen og kom ned var det iiiiiiiiis kaldt :-O

Vi var raske med å komme oss av gårde for å hente en varme ovn.

På utsiden her traff vi på en av naboene, en eldre mann som har bodd i gata i over 60 år. Vi fortalte han hva som hadde skjedd å han lo godt. Da spurte han oss om hvorfor vi ikke vikk fart på den gamle peisen igjen!

Gamle peisen spurte vi. Vi viste ikke om noen peis i huset. Joda fortalte han. Før var det ei pipe på dette taket og det var også en peis i stua på langveggen. Vi ble veldig forundret og ble med han hjem for å se på noen game bilder han har av huset vårt. Og tror der ikke at det har vært en peis her før.

gamle hus

Vi ringte med en gang til en kompis av Lars som kom over samme ettermiddag for å ta en titt. Han var både på tak og kjeller og tittet. Til slutt kom han med en diger hammer å spurte om han kunne få slå et hull i veggen i stua. Han lovet om han skulle hjelpe oss å sette opp ny gipsplate og tette igjen slik at det ikke vil synes! Ok sa vi og han slo til.

slegge

Etter ca 5 minutter ropte han av glede. Han fant den gamle peisen! Heldigvis er også pipa intakt. Den må bare settes ferdig på taket slik at den kan brukes igjen.

Lars og jeg gikk på nettet og leste på spørsmål og svar ang å ta lån. For vi skal fikse opp den gamle peisen.

Og enda heldigere er vi fordi kompisen til Lars synes dette prosjektet er så spennende at han har sagt seg villig til å hjelpe oss gratis med jobbinga så vi kan spare penger 😀

Jeg gleder meg sånn til peisen står ferdig 😀

Har du peis?