Spennende oppskrifter med sous vide

Jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet, og koser meg med å teste ut nye oppskrifter og nye måter å lage mat på. For tiden er jeg helt hektet på sous vide, en tilberedningsmåte som lenge har blitt benyttet av stjernekokker og som på norsk kan oversettes til «under vakuum». Ok, jeg skal innrømme at dette kanskje så langt høres ganske komplisert ut, men dette er faktisk noe alle kan klare. Jeg kjøpte en Sous vide pakke, for et par uker siden og begynner allerede å få et stort repertoar av oppskrifter. Fordelen med å tilberede maten i vakuumposer er at du sikrer en jevn temperatur under hele kokeprosessen, noe som gjør at det er mye lettere å holde kontrollen under tilberedning av kjøtt og sikre seg et mørt resultat. Men det er ikke bare kjøtt som kan tilberedes sous vide. Selv har jeg rukket å prøve meg på både gulrøtter og hjemmelaget yoghurt med mitt nye sous vide-utstyr. Har du prøvd sous vide?

Kokk legger opp en tallerken med mat.